Geplaatst door op in Nieuws

Als bestuur kijken we al een tijdje uit naar een locactie voor onze jaarlijkse ontmoetingsdag, maar we hebben die helaas nog niet gevonden. Wellicht ken jij een leuk verenigingsgebouw in het midden van het land.

Tip ons voor een locatie met de volgende criteria:

  • -          Beschikbaar op zondag 14 januari 2018
  • -          Voorzieningen voor ruim 100 personen
  • -          Ruimte voor standjes/workshops
  • -          Mogelijkheid zelf catering te verzorgen
  • -          Richtprijs 150 euro (hele dag)

Stuur je suggestie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hits: 75
Waardeer dit blogartikel:
0

Geplaatst door op in Nieuws

Echten 2017 sjaal met verhaalEchten 2017

Op 2 september 2017 stonden onze marktvrijwilligers op de Noaberhoeve in Echten. De opbrengst tijdens dit festival was buitengewoon hoog, 400 euro! Mensen komen naar onze stand omdat die zo kleurrijk is. Een deel van onze Nepalese producten wordt geschonken door ‘Sjaal met Verhaal’, een Nederlandse verkooporganisatie dat werk creëert voor vrouwen in Nepal. Fantatisch om zo geholpen te worden! Op de foto een blije standbezoekster met haar zojuist aangekochte sjaal.

Hits: 69
Waardeer dit blogartikel:
0

Geplaatst door op in Nieuws

Ieder jaar hebben we te maken met wateroverlast, met name het Zuiden van Nepal. Dat hoort bij het regenseizoen dat globaal begint eind mei en stopt in september. Het regent in die periode vrijwel elke dag, en dan vooral in de namiddag, avond of nacht. Dat is heerlijk omdat het dan lekker afkoelt en het stof wegspoelt. In de periode is het soms erg warm, in Dhading nog meer dan in Kathmandu. Veel gasten die hier in de zomermaanden komen gaan er van uit dat het hier dag in dag uit giet van de regen, dat valt dus erg mee.

In deze periode wordt de rijst geplant. Aangezien die met de voeten in het water wil staan, is het een perfect tijd van het jaar!

In Zuid Nepal zijn er altijd overstromingen en ook in Dhading houden we er rekening mee dat niet alle dorpen via de onverharde weg bereikbaar zijn. Ook met de kans op aardverschuivingen en modderstromen. Dit jaar is het allemaal veel extremer. Er is veel meer regen gevallen dan normaal. De berichten over de overstromingen in Nepal komen uit het Zuiden. Duizenden families zijn dakloos, veel scholen zijn niet meer toegankelijk en landbouwgronden zijn totaal overspoeld. Dat laatste merken we nu ook in Kathmandu omdat de groenten, die veelal uit Zuid Nepal komen, bijna verdubbeld zijn in prijs.

In Dhading zijn er gelukkig geen ernstige rampen gebeurd, wel zijn alle onverharde wegen in het gebied waar wij werken overspoeld en totaal ontoegankelijk.
Meerdere keren konden de kinderen de scholen niet in omdat de boel blank stond, maar dat kwam zelfs hier in Kathmandu voor en is uiteraard niets in vergelijking met Zuid Nepal.


Na de aardbevingen in 2015 ontvingen de getroffen gebieden (waaronder Dhading) veel hulp van andere plekken in Nepal, de voor Nepal kenmerkende saamhorigheid was enorm. Ook nu is dat weer zo en zijn de rollen omgedraaid: wij helpen de mensen in de rampgebieden nu. Shiva is daar dus druk mee, geld inzamelen, kijken wat waar nodig is etc. Dit doet hij niet alleen maar samen met vrienden en bekenden.
Geen zorgen dus over Dhading, maar dat de nood hoog is in Nepal momenteel is duidelijk!

Warme groet van hier,
Ilse

Hits: 57
Waardeer dit blogartikel:
0

We hebben een uitgebreide brief van Ilse omgezet naar een nieuwe Update. Ilse vertelt daarin op betrokken en beeldende wijze welk rol Huize Sapkota speelt in het leven van zorg behoeftige mensen in Dhading en Kathmamdu. Het onderstreept het belang van de voortgang van de bouw van het nieuwe onderkomen, Ananda Home. We hebben de brief wat ingekort, is nog steeds lang, maar volgens ons boeiend om te lezen. Deze bijzondere Update is te vinden onder Update juli 2017.

Hits: 151
Waardeer dit blogartikel:
0

Geplaatst door op in Nieuws

Deze week is de tijdelijke stichting ‘Stenen voor Nepal’ met haar inzamelactie begonnen! Doel is om  geld in te zamelen voor een nieuw ontmoetings- en zorgcentrum van Ilse en Shiva in Kathmandu. Hun huidige onderkomen is door de aardbevingen te zwaar beschadigd om mensen verantwoord onderdak te bieden. Het bouwen van Ananda Home, Huis van Vreugde, is niet in te passen binnen de doelstellingen van Diyo Nepal. Daarom is gekozen voor een aparte, volledig onafhankelijke stichting om dit te kunnen realiseren. Stichting Diyo Nepal juicht het initiatief van harte toe! Draag uw steentje bij en koop naast uw gebruikelijke bijdrage één of meer symbolische stenen á € 10,- . Klik op NL68 TRIO 0197616623 om direct te ‘kopen’ of klik op Stenen voor Nepal voor de website met meer informatie.

Hits: 504
Waardeer dit blogartikel:
0