Nepal, klein land met grote verschillen

Nepal is naar Aziatische maatstaven een klein land. Van oost naar west ca. 800 km lang, van noord naar zuid ca. 200 km breed. Ongeveer zo groot als 3,5 keer Nederland, of als Engeland en Wales samen.

Machtige Himalya

Nepal is het enige land ter wereld met zulke enorme verschillen in landschap en klimaat. Tropische moerassen, de Terai, in het zuiden. Gigantische bergtoppen van de Himalaya met eeuwige sneeuw in het noorden. De afstand tussen de Himalayareuzen en de tropische laagvlakte Terai is minder dan 200 km. De grenzen van Nepal zijn zo'n 60 jaar geleden opengesteld. Duizenden toeristen bezoeken sindsdien de Himalaya. Toch is Nepal een haast middeleeuwse enclave gebleven, geïsoleerd van de rest van de wereld door het machtige Himalayagebergte.

Hard bestaan

Nepal is rijk aan natuur, cultuur en religie. Het leven is echter hard voor grote delen van de bevolking in dit land van uitersten. Mogelijkheden om levensomstandigheden te verbeteren zijn er volop, onder meer door alfabetisering, gezondheidszorg en het vergroten van werkgelegenheid.

Dhading district 

Diyo Nepal werkt in het Dhading district, een van de 75 gemeentelijke districten in Nepal. Een gebied met veel armoede en analfabetisme. Diyo Nepal wil met concrete projecten en acties leefomstandigheden verbeteren en de zelfredzaamheid van mensen vergroten.

Nepal, land met moderne en traditionele leefwijzen